Länder i Asien

1
Asiatiska länder
3 missar tillåtet, Bildmarkeringar Svår
2
Asiatiska länder
2 minuter, Bildmarkeringar Svår
3
Asiatiska länder
60 sekunder, Bildmarkeringar Svår
4
Asiatiska länder
30 sekunder, Bildmarkeringar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Länder i Asien på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Asiatiska länder (3 missar tillåtet).
9 minuter sedan efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Asiatiska länder (3 missar tillåtet).
1 timme sedan efter 57 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Asiatiska länder (3 missar tillåtet).
1 timme sedan efter 12 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Asiatiska länder (3 missar tillåtet).
1 timme sedan efter 33 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Asiatiska länder (3 missar tillåtet).
1 timme sedan efter 50 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Asiatiska länder (3 missar tillåtet).
1 timme sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Asiatiska länder (3 missar tillåtet).
1 timme sedan efter 10 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Asiatiska länder (3 missar tillåtet).
1 timme sedan efter 8 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Asiatiska länder (3 missar tillåtet).
1 timme sedan efter 29 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Asiatiska länder (3 missar tillåtet).
2 timmar sedan efter 5 minuters spelande.

Öva på länderna i Asien på en karta. Träna Asiens alla länders namn och var de är placerade geografiskt.

Spelet Länder i Asien

Instruktioner till Länder i Asien

Asien, som är jordens största och mest folkrika världsdel, har 48 länder (stater) och här får du träna dessa länder på en karta. Varje ny nivå innebär ökad svårighetsgrad. Den första nivån är lämplig som inlärningsnivå, eftersom det är tillåtet att ha 3 fel.

1. Asiatiska länder (3 missar tillåtet)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 49 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Asiatiska länder (2 minuter)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 49 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Asiatiska länder (60 sekunder)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 49 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 60 sekunder (60 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Asiatiska länder (30 sekunder)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 49 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 30 sekunder (30 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Länder i Asien. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Länder i Asien kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Geografi
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2017-05-09
Publicerat online
2017-05-09
Unikt id
6739
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.3
Totalt 109
5
77
4
12
3
7
2
2
1
11

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
19 maj 2021 09:36
jag gillar spelet och jag är bra på geografi
Y
yuri7
30 april 2019 09:05
hej jag tyckte att den var bra

Fler fördelar med plusmedlemskap