Geografibegrepp

1
Geografibegrepp
Länka ihop bild med text
2
Geografibegreppsmemory
Svår
3
Förändrande krafter
Lucktext Svår
4
Hitta ordet i ordsök
Bokstavsbräde
5
Lista ut geografiordet
Mastermind Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Geografibegrepp på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Geografibegrepp (Länka ihop bild med text).
2024-07-09 19:17 efter 20 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Geografibegrepp (Länka ihop bild med text).
2024-07-09 13:55 efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Förändrande krafter (Lucktext).
2024-07-07 19:34 efter 1 minuts spelande.
Någon fick 41 drag på nivå 2. Geografibegreppsmemory.
2024-07-07 19:33 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Geografibegrepp (Länka ihop bild med text).
2024-07-07 19:30 efter 6 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Lista ut geografiordet.
2024-07-07 19:12 efter 51 sekunders spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 4. Hitta ordet i ordsök.
2024-07-07 19:11 efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Geografibegrepp (Länka ihop bild med text).
2024-07-04 14:58 efter 1 minuts spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 4. Hitta ordet i ordsök.
2024-06-24 22:42 efter 49 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Geografibegrepp (Länka ihop bild med text).
2024-06-18 10:42 efter 5 sekunders spelande.

Vi tränar centrala ord och begrepp som används för att kunna läsa, skriva och samtala om geografi.

Spelet Geografibegrepp

Instruktioner till Geografibegrepp

Vi tränar centrala ord och begrepp som används för att kunna läsa, skriva och samtala om geografi osv.

1. Geografibegrepp (Länka ihop bild med text)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 16 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Geografibegreppsmemory

MemoryMemory - Nivån innehåller 16 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Förändrande krafter (Lucktext)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 8 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 8 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

4. Hitta ordet i ordsök

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 12 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Lista ut geografiordet

MastermindMastermind - Nivån innehåller 12 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Elevens mål är att lösa kodordet på maximalt 6 gissningar. För varje gissning får eleven veta om bokstaven ingår i ordet (gul), om den också är på rätt plats (grön) eller om den inte ingår alls (grå). Orden spelaren gissar behöver inte vara ord som existerar i någon ordbok. Klarar spelaren att lösa ordkoden och får fram det gömda ordet innan de 6 gissningarna tar slut har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Geografibegrepp. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Geografibegrepp kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Geografi
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 6
Övar
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-09-27
Publicerat online
2018-11-21
Unikt id
7220
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 292
5
169
4
11
3
28
2
17
1
67

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
25 november 2022 09:54
bra spel,Roligt att köra på lektionen☺
Anonym
24 september 2019 14:21
jag tycker i ska göra en geografi med minecraft hoppas att ni läser denna frågan mvh Diego

Fler fördelar med plusmedlemskap