Rörelse och kraft

1
Rörelse
Välj svar, Flervalsfrågor Svår
2
Kraft
Välj svar, Flervalsfrågor
3
Begrepp om rörelse och kraft
Para ihop i memory
4
Friktion
Välj svaret, Flervalsfrågor Svår
5
Fler krafter
Flervalsfrågor Svår
6
Har du koll?
Lucktexter Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Rörelse och kraft på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 4. Friktion (Välj svaret).
4 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Rörelse (Välj svar).
4 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Rörelse (Välj svar).
4 timmar sedan efter 14 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Kraft (Välj svar).
4 timmar sedan efter 8 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Rörelse (Välj svar).
4 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Rörelse (Välj svar).
4 timmar sedan efter 0 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Friktion (Välj svaret).
4 timmar sedan efter 16 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Rörelse (Välj svar).
4 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Kraft (Välj svar).
4 timmar sedan efter 14 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Kraft (Välj svar).
4 timmar sedan efter 4 minuters spelande.

Vad är rörelse och kraft? Olika sätt som krafter påverkar saker. För årskurs 6.

Spelet Rörelse och kraft

Instruktioner till Rörelse och kraft

Träning inför prov i fysik om rörelse och kraft. Tar upp hur man beskriver rörelse och vilka olika typer av krafter som påverkar oss i vardagen.

1. Rörelse (Välj svar)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Kraft (Välj svar)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Begrepp om rörelse och kraft (Para ihop i memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Friktion (Välj svaret)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Fler krafter

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 13 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Har du koll? (Lucktexter)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 8 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 8 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 4 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Rörelse och kraft. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Rörelse och kraft kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Fysik
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-03-29
Publicerat online
2018-03-05
Unikt id
7884
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.5
Totalt 944
5
489
4
74
3
88
2
34
1
259

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 7 kommentarer om detta kunskapsspel.

M
m
29 mars 2023 11:37
Är ju lite tokigt att man får fel för tyngdkraft och segelfisk bara för att man glömmer ändelsen -en
I
Inget namn
20 februari 2023 13:33
Kunde typ inget men var et bra spel
Anonym
13 september 2022 19:52
den var för kinkig med orden. :(
A
Anonym Jozie
9 maj 2022 12:08
bra men de var svårt ibland. :)
Anonym
28 april 2022 11:23
det är jätte bra spel men också svår
A
Anonym kille
12 mars 2021 11:45
Mucket bua den var roligt och man lardee sig mucket
Anonym
26 augusti 2019 10:10
Samma uppgifter hela tiden

Fler fördelar med plusmedlemskap