Ord för kläder och mönster

1
Välj rätt klädesplagg
Bild till engelska, Flervalsfrågor
2
Välj klädesplagget
Beskrivning, engelska, Flervalsfrågor Svår
3
Välj rätt mönster
Bild till engelska, Flervalsfrågor
4
Skriv rätt klädesplagg
Bild till engelska, Frågor med fritextsvar Svår
5
Skriv klädesplagget
Beskrivning, engelska, Frågor med fritextsvar Svår
6
Skriv rätt mönster
Bild till engelska, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Ord för kläder och mönster på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt klädesplagg (Bild till engelska).
2024-06-10 13:50 efter 31 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt klädesplagg (Bild till engelska).
2024-06-10 13:48 efter 21 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt klädesplagg (Bild till engelska).
2024-06-10 13:21 efter 59 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt klädesplagg (Bild till engelska).
2024-06-10 11:01 efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt klädesplagg (Bild till engelska).
2024-06-10 10:57 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. Skriv klädesplagget (Beskrivning, engelska).
2024-06-10 09:30 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Skriv klädesplagget (Beskrivning, engelska).
2024-06-10 09:28 efter 46 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Skriv rätt klädesplagg (Bild till engelska).
2024-06-10 09:27 efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Skriv klädesplagget (Beskrivning, engelska).
2024-06-10 09:27 efter 8 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Skriv rätt klädesplagg (Bild till engelska).
2024-06-10 09:27 efter 47 sekunders spelande.

Ett spel där du får öva på vad olika klädesplagg och tygmönster heter på engelska.

Spelet Ord för kläder och mönster

Instruktioner till Ord för kläder och mönster

I det här spelet tränar du på att känna igen och komma ihåg det engelska ordet för olika typer av klädesplagg, samt det engelska ordet för olika mönster som vi ibland har på våra kläder.

1. Välj rätt klädesplagg (Bild till engelska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 11 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Välj klädesplagget (Beskrivning, engelska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Välj rätt mönster (Bild till engelska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Skriv rätt klädesplagg (Bild till engelska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 11 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Skriv klädesplagget (Beskrivning, engelska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor (varav 4 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Skriv rätt mönster (Bild till engelska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Ord för kläder och mönster. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Ord för kläder och mönster kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 7
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-01-09
Publicerat online
2016-11-09
Unikt id
5448
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.9
Totalt 121
5
75
4
12
3
6
2
5
1
23

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

P
Personen som är sämst på engelsk
20 april 2022 09:39
Jag är så sjukt dålig på engelska! Jag översatte hela engelska läsförståelsen på Google translate. Så jag tycker att det borde finnas någon som inte är ”svår”. Annars är det rätt så bra. 3 stjärnor från mig.
E
Daniel Lind
23 mars 2020 10:54
Anonym: Tack för din kommentar. Jag gick in och kollade upp frågan och det frågas efter vad du tar på dig på överkroppen innan du går ut. Där det är fritextsvar så visas även en bild på det som efterfrågas. Har du förslag på hur det kan göras ännu bättre eller tydligare får du gärna kontakta oss så kan vi se om det går att genomföra.
Anonym
23 mars 2020 09:57
för upprepande, frågarna var lite konstiga till exempel " You put this on before you go out" Svar"coat" man har inte alltid på sig jacka när man går ut. skulle jag rekommendera svar Nej det finns mycket bättre.

Fler fördelar med plusmedlemskap