Ord för kläder

1
Ord för kläder
Hitta, Bokstavsbräde
2
Ytterkläder
Hitta, Bokstavsbräde Svår
3
Klädesplagg
Skriv, Frågor med fritextsvar Svår
4
Ytterkläder
Skriv, Frågor med fritextsvar
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Ord för kläder på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Ord för kläder (Hitta).
2024-06-17 10:54 efter 27 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Ytterkläder (Hitta).
2024-06-08 20:17 efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Ord för kläder (Hitta).
2024-06-08 20:17 efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Klädesplagg (Skriv).
2024-06-06 20:13 efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Ord för kläder (Hitta).
2024-06-06 20:13 efter 5 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Ytterkläder (Hitta).
2024-06-05 16:13 efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Ord för kläder (Hitta).
2024-06-05 16:13 efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Ord för kläder (Hitta).
2024-06-05 14:17 efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Ord för kläder (Hitta).
2024-06-05 10:26 efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Ord för kläder (Hitta).
2024-06-05 10:26 efter 11 sekunders spelande.

Öva på ord om kläder på engelska - dels i ett bokstavsbräde och dels i ett frågespel.

Spelet Ord för kläder

Instruktioner till Ord för kläder

Leta efter ord om kläder på engelska. Orden är skrivna vågrätt och lodrätt. Du kommer att lära dig glosor om kläder om du spelar många gånger.

1. Ord för kläder (Hitta)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 15 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Ytterkläder (Hitta)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas inte, men det finns ledtrådar till varje ord bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Klädesplagg (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Ytterkläder (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Ord för kläder. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Ord för kläder kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 5
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2019-04-25
Publicerat online
2015-03-18
Unikt id
2185
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.9
Totalt 116
5
74
4
5
3
9
2
5
1
23

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

T
tomten
17 november 2015 12:51
bra spel tycker jag. bra till läxorna och annat hejdå elevspel ha det bra från tomten

Fler fördelar med plusmedlemskap