Verb i preteritum (dåtid)

1
Part one
Flervalsfrågor Svår
2
Part two
Flervalsfrågor Svår
3
Part three
Flervalsfrågor Svår
4
Part four
Bokstavsbräde
5
Translate
Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Verb i preteritum (dåtid) på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Part two.
12 timmar sedan efter 18 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Part one.
12 timmar sedan efter 19 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Part one.
14 timmar sedan efter 35 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Part one.
14 timmar sedan efter 39 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Translate.
14 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 4. Part four.
14 timmar sedan efter 7 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Part three.
15 timmar sedan efter 50 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Part two.
15 timmar sedan efter 45 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Part one.
15 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Part two.
15 timmar sedan efter 44 sekunders spelande.

Idetta spel får du lära dig att skriva verb i preteritum!

Spelet Verb i preteritum (dåtid)

Instruktioner till Verb i preteritum (dåtid)

Här tränar du verb som talar om vad som hände. det kan ha hänt igår, förrgår, ett år sedan eller 35 år sedan. Den vanligaste formen är att du lägger till -ed till verbets grundform. Dessa verb är regelbundna.

Ändelsen är lika i alla former; I, you, he, she, it, we, you and they.

Tex: jump-jumped, talk-talked, laugh-laughed

Det finns verb som har andra ändelser, som till exempel ord som slutar på konsonant och y, där tar man bort bokstaven y och lägger till -ied

Try-tried, cry-cried

Det finns en del korta verb som slutar på en vokal och en konsonant, i dessa fall lägger man till samma konsonant plus ed

Stop-stopped, drop-dropped

Nivå 1 till 3

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 5

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Verb i preteritum (dåtid). Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Verb i preteritum (dåtid) kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 7
Övar
Verb Preteritum Grammatik Ordkunskap Stavning
Spelskapare
Användaren Malin Olsson
Uppdaterat
2018-09-26
Publicerat online
2017-04-03
Unikt id
6562
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,5
Totalt 636
5
320
4
59
3
40
2
33
1
184

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 5 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
Anonym
4 oktober 2022 12:54
Det var bra, kul och lärorikt.
Anonym
28 november 2021 18:47
Jag tyckte att det var kul för jag gillar engelska!
K
Kloka Isabella
16 november 2021 20:32
Det var ett kul spel, men jag som elev skulle gärna önska att ni hade lite mer nivåer. Speciellt mer nivåer med fritext. En sak som jag personligen inte tyckte om med fritext var att man fick fel om man formulerade meningen annorlunda. På frågan där det står (ungefär) " Jag pratade med min lärare förra veckan" fick jag fel därför att jag hade skrivit " I talked with my teacher last week" istället för " I talked to my teacher last week". Jag är ju inte expert på engelska, men jag tror i alla fall inte att mitt svar var inkorrekt. Jag, Isabella, hade uppskattat om Elevspel skulle kunna förbättra sina fritext nivåer. Jag tror nog inte att det bara är jag, utan många andra som anser detta. I min personliga åsikt hade det förbättrat Elevspel från ett bra och lärorikt spel till ett av det bästa och mest lärorika spel ( i alla fall på svenska)! Förutom det lilla problemet som jag nyss har pratat om, anser jag att detta var ett utmärkt spel för elever som studerar grammatik. Jag känner många som har svårt med engelsk grammatik, till exempel som min kusins bästa väns pappas kollegas barn. Jag kommer att rekommendera detta till dem, för att jag inbillar mig att dem kommer att ha stor nytta av det. Det var allt för min kommentar, tack och hej älsklingar!
S
stang
21 januari 2018 12:03
jag vill spela för att jag vill lära mig nåt.
Det är för mitt eget bästa
Jag vill ha bättre betyg än några i klassen i iallafall.
Som ett D eller C.
Men satsar helst minst ett E.
Bättre än F.
H
hej
27 april 2017 13:09
det var inte lätt därför var det ej bra

Fler fördelar med plusmedlemskap