Prepositioner på engelska

1
Var är den?
Flervalsfrågor
2
Bakom eller mellan?
Bildmarkeringar
3
Fyll i rätt ord
Lucktext Svår
4
Skriv på engelska
Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Prepositioner på engelska på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 4. Skriv på engelska.
2024-06-28 10:14 efter 10 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Fyll i rätt ord.
2024-06-28 10:03 efter 20 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Fyll i rätt ord.
2024-06-28 10:02 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Var är den?.
2024-06-28 10:01 efter 4 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Bakom eller mellan?.
2024-06-28 09:29 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Var är den?.
2024-06-27 10:47 efter 4 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Skriv på engelska.
2024-06-13 10:47 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Fyll i rätt ord.
2024-06-13 10:45 efter 37 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Bakom eller mellan?.
2024-06-13 10:45 efter 14 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Var är den?.
2024-06-13 10:44 efter 45 sekunders spelande.

Var är sakerna på bilden i förhållande till varandra?

Spelet Prepositioner på engelska

Instruktioner till Prepositioner på engelska

Man tränar på de engelska prepositionerna in, on, under, over, behind, between, in front of, around och beside.

1. Var är den?

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Bakom eller mellan?

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 5 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 1 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Fyll i rätt ord

LucktextLucktext - Nivån innehåller 1 lucktext. I spelet får eleven 1 uppgift med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 1 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

4. Skriv på engelska

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 6 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Prepositioner på engelska. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Prepositioner på engelska kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 9
Spelskapare
En användare (id 129074)
Uppdaterat
2021-09-14
Publicerat online
2021-09-14
Unikt id
13973
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 321
5
191
4
18
3
36
2
11
1
65

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap