Fråga på finska

1
Minä, sinä, hän
Välj finsk översättning, Flervalsfrågor Svår
2
Me, te, he
Välj finsk översättning, Flervalsfrågor
3
Längre frågor
Välj finsk översättning, Flervalsfrågor
4
Minä, sinä, hän
Skriv finska meningen, Frågor med fritextsvar Svår
5
Me, te, he
Skriv finska meningen, Frågor med fritextsvar Svår
6
Längre frågor
Skriv på finska, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Fråga på finska på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Me, te, he (Välj finsk översättning).
2024-06-15 23:27 efter 8 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Minä, sinä, hän (Välj finsk översättning).
2024-06-13 06:32 efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Minä, sinä, hän (Välj finsk översättning).
2024-06-12 21:10 efter 56 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Minä, sinä, hän (Välj finsk översättning).
2024-06-12 12:50 efter 32 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Minä, sinä, hän (Välj finsk översättning).
2024-06-12 12:50 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Minä, sinä, hän (Välj finsk översättning).
2024-06-12 12:48 efter 6 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Minä, sinä, hän (Välj finsk översättning).
2024-06-12 12:48 efter 37 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Minä, sinä, hän (Välj finsk översättning).
2024-06-12 12:48 efter 23 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Minä, sinä, hän (Välj finsk översättning).
2024-06-12 12:47 efter 7 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Minä, sinä, hän (Välj finsk översättning).
2024-06-12 12:47 efter 14 sekunders spelande.

I det här spelet får du öva på att ställa frågor på finska. Verb och personändelse övas också.

Spelet Fråga på finska

Instruktioner till Fråga på finska

Här får du träna på att ställa frågor på finska.

Tänk på att först sätta rätt personändelse på verbet och sedan lägga till -ko/-kö. Om bokstäverna a,o,u finns i ordet så lägger du till ändelsen -ko.

Översätt meningarna som står skrivna.

1. Minä, sinä, hän (Välj finsk översättning)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Me, te, he (Välj finsk översättning)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Längre frågor (Välj finsk översättning)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Minä, sinä, hän (Skriv finska meningen)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Me, te, he (Skriv finska meningen)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Längre frågor (Skriv på finska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som är skiftlägeskänsliga, dvs att det är viktigt med stora och små bokstäver. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Fråga på finska. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Fråga på finska kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Andra språk
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 7
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-05-06
Publicerat online
2017-10-04
Unikt id
7130
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.1
Totalt 44
5
27
4
6
3
5
2
1
1
5

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
abdi
29 juli 2022 13:55
jag tycka att fins är för svårt
A
Anonymous
11 maj 2020 09:01
Detta spel är svårt för kan ej finska

Fler fördelar med plusmedlemskap