Finska - Veckodagar, månader och andra tidsbegrepp

1
Veckodagsmemory
Finska - svenska
2
Länka ihop veckodagarna
Svenska till finska
3
Skriv veckodagarna
Frågor med fritextsvar Svår
4
veckodagarna och tidsbegrepp
Memory, svenska - finska
5
veckodagarna och tidsbegrepp
Länka ihop, svenska - finska
6
veckodagarna och tidsbegrepp
Skriv på finska, Frågor med fritextsvar Svår
7
Månadsmemory
Finska - Svenska
8
Vilken månad?
Finska, skriv på svenska, Frågor med fritextsvar Svår
9
Länka ihop månaderna
Finska - svenska
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Finska - Veckodagar, månader och andra tidsbegrepp på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Veckodagsmemory (Finska - svenska).
18 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick 21 drag på nivå 1. Veckodagsmemory (Finska - svenska).
19 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Veckodagsmemory (Finska - svenska).
19 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 6. veckodagarna och tidsbegrepp (Skriv på finska).
2024-06-07 11:30 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. veckodagarna och tidsbegrepp (Länka ihop, svenska - finska).
2024-06-07 11:28 efter 46 sekunders spelande.
Någon fick 21 drag på nivå 4. veckodagarna och tidsbegrepp (Memory, svenska - finska).
2024-06-07 11:27 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Skriv veckodagarna.
2024-06-07 11:26 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Länka ihop veckodagarna (Svenska till finska).
2024-06-07 11:25 efter 25 sekunders spelande.
Någon fick 11 drag på nivå 1. Veckodagsmemory (Finska - svenska).
2024-06-07 11:24 efter 31 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Skriv veckodagarna.
2024-06-05 12:07 efter 6 sekunders spelande.

Öva veckodagar, månader och andra tidsbegrepp för att säga t.ex. dagens datum.

Spelet Finska - Veckodagar, månader och andra tidsbegrepp

Instruktioner till Finska - Veckodagar, månader och andra tidsbegrepp

Öva veckodagar, månader och andra tidsbegrepp för att säga t.ex. dagens datum eller något om de dagar som varit eller är näst kommande.

1. Veckodagsmemory (Finska - svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 7 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 6 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 6 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Länka ihop veckodagarna (Svenska till finska)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 7 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Skriv veckodagarna

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. veckodagarna och tidsbegrepp (Memory, svenska - finska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 14 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 6 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 6 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. veckodagarna och tidsbegrepp (Länka ihop, svenska - finska)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 14 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. veckodagarna och tidsbegrepp (Skriv på finska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 14 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Månadsmemory (Finska - Svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 13 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 12 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 12 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Vilken månad? (Finska, skriv på svenska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 13 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. Länka ihop månaderna (Finska - svenska)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 13 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Finska - Veckodagar, månader och andra tidsbegrepp. Maximala antalet poäng (9 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 9 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Finska - Veckodagar, månader och andra tidsbegrepp kan du totalt få 9 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Andra språk
Målgrupp
Förskoleklass - Årskurs 4
Spelskapare
En användare (id 311906)
Uppdaterat
2024-02-13
Publicerat online
2024-02-13
Unikt id
18393
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.6
Totalt 37
5
20
4
3
3
2
2
2
1
10

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap