Skriv ord med hiragana

1
slumpmässiga ord
Länka ihop
2
Hälsningar, ohayo-iie
Länka ihop
3
slumpmässiga ord
Skriv hiragana, Frågor med fritextsvar Svår
4
Hälsningar, ohayo-iie
Skriv hiragana, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Skriv ord med hiragana på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. slumpmässiga ord (Länka ihop).
2024-06-21 16:05 efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. slumpmässiga ord (Länka ihop).
2024-06-21 16:01 efter 17 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. slumpmässiga ord (Länka ihop).
2024-06-21 16:00 efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. slumpmässiga ord (Länka ihop).
2024-06-21 16:00 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. slumpmässiga ord (Länka ihop).
2024-06-20 11:59 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Hälsningar, ohayo-iie (Skriv hiragana).
2024-06-15 23:20 efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. slumpmässiga ord (Skriv hiragana).
2024-06-15 23:20 efter 26 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Hälsningar, ohayo-iie (Länka ihop).
2024-06-15 23:19 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Hälsningar, ohayo-iie (Länka ihop).
2024-06-15 23:17 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. slumpmässiga ord (Länka ihop).
2024-06-15 23:15 efter 2 minuters spelande.

Öva din japanska genom att skriv orden skrivna i romaji med hiragana-karaktärer.

Spelet Skriv ord med hiragana

Instruktioner till Skriv ord med hiragana

Din enhet måste ha möjlighet att skriva japanaska tecken- hiragana för att du ska kunna spela det här spelet då svaren ska skrivas i hiragana. Orden står i romaji och du ska skriva med hiragana (endast hiragana, ingen katakana),

1. slumpmässiga ord (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Hälsningar, ohayo-iie (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 8 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. slumpmässiga ord (Skriv hiragana)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Hälsningar, ohayo-iie (Skriv hiragana)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Skriv ord med hiragana. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Skriv ord med hiragana kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Andra språk
Målgrupp
Gymnasiet - Gymnasiet
Spelskapare
En användare (id 260296)
Uppdaterat
2023-11-25
Publicerat online
2023-11-25
Unikt id
17980
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.8
Totalt 4
5
3
4
1
3
0
2
0
1
0

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap