Träna ordbilder

1
Memory
nivå 1
2
Skriv ordbilden
nivå 2, Frågor med fritextsvar
3
Fyll i ordbilden
nivå 3, Lucktext Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Träna ordbilder på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 1. Memory (nivå 1).
11 timmar sedan efter 34 sekunders spelande.
En elev fick 24 drag på nivå 1. Memory (nivå 1).
11 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick 21 drag på nivå 1. Memory (nivå 1).
11 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick 17 drag på nivå 1. Memory (nivå 1).
11 timmar sedan efter 54 sekunders spelande.
En elev fick 24 drag på nivå 1. Memory (nivå 1).
11 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick 26 drag på nivå 1. Memory (nivå 1).
2024-05-22 07:56 efter 1 minuts spelande.
Någon fick 22 drag på nivå 1. Memory (nivå 1).
2024-05-22 07:55 efter 60 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Skriv ordbilden (nivå 2).
2024-05-22 07:54 efter 5 sekunders spelande.
Någon fick 23 drag på nivå 1. Memory (nivå 1).
2024-05-22 07:54 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Fyll i ordbilden (nivå 3).
2024-05-21 13:42 efter 58 sekunders spelande.

Några spel som tränar ordbilder av högfrekventa, korta ord.

Spelet Träna ordbilder

Instruktioner till Träna ordbilder

Detta är ett spel som tränar ordbilder av högfrekventa, korta ord, såkallade ordbilder. Just nu finns de i två nivåer men fler kan komma att läggas till, ex. lucktext.

1. Memory (nivå 1)

MemoryMemory - Nivån innehåller 8 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Skriv ordbilden (nivå 2)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Fyll i ordbilden (nivå 3)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 8 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 8 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Träna ordbilder. Maximala antalet poäng (3 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 3 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Träna ordbilder kan du totalt få 3 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 3
Spelskapare
En användare (id 186707)
Uppdaterat
2022-10-23
Publicerat online
2022-10-23
Unikt id
15936
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.3
Totalt 65
5
47
4
5
3
3
2
6
1
4

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap