K-ljudet före s

1
Hitta orden
lätt, Bokstavsbräde
2
Hitta orden
medel, Bokstavsbräde
3
Hitta orden
svår, Bokstavsbräde
4
Välj rätt stavning
Flervalsfrågor
5
Stava orden korrekt
Frågor med fritextsvar
6
Gissa ordet
lätt Svår
7
Gissa ordet
svår Svår
8
Vilket ord?
Mastermind Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till K-ljudet före s på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick 1 miss på nivå 7. Gissa ordet (svår).
2023-02-03 14:50 efter 37 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 7. Gissa ordet (svår).
2023-02-03 14:49 efter 39 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 7. Gissa ordet (svår).
2023-02-03 14:48 efter 40 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 7. Gissa ordet (svår).
2023-02-03 14:48 efter 14 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 7. Gissa ordet (svår).
2023-02-03 14:47 efter 8 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 7. Gissa ordet (svår).
2023-02-03 14:47 efter 23 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 7. Gissa ordet (svår).
2023-02-03 14:47 efter 13 sekunders spelande.
En elev fick ut alla orden på nivå 3. Hitta orden (svår).
2023-02-03 14:46 efter 11 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Gissa ordet (lätt).
2023-02-03 13:45 efter 8 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Gissa ordet (lätt).
2023-02-03 13:45 efter 3 minuters spelande.

Svenska: Träna stavning av k-ljudet före s. Hitta orden, välj rätt stavning och stava orden korrekt.

Spelet K-ljudet före s

Instruktioner till K-ljudet före s

Ljudförbindelsen ks kan stavas på flera olika sätt:

x: växt, läxa, axel

cks: dricksvatten, olycksfall

ks: riksdag, kärleksbrev

gs: slagsmål, dagstidning

cc: succé

xc: excellent

Välj mellan bokstavsbräde, välj rätt stavning eller stava orden korrekt.

Nivå 1 till 3

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 4

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 5

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 6 till 7

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 8

MastermindMastermind - Ditt mål är att lösa kodordet inom det givna antalet gissningar. För varje gissning får du veta om bokstaven ingår i ordet (gul), om den också är på rätt plats (grön) eller om den inte ingår alls (grå). Om spelskaparen valt att göra spelnivån svårare matchas de ord du gissar mot någon av våra ordböcker i svenska (SAOL v14) eller engelska, vilket betyder att varje gissning måste vara ett giltigt ord. Klarar du att lösa ordkoden och får fram det gömda ordet innan alla gissningar tar slut har du vunnit spelomgången. Ibland kan du behöva klara spelnivån inom en viss tid och ibland måste du använda de hittade (gröna) bokstäverna i nästa gissning.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i K-ljudet före s. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet K-ljudet före s kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
Stavning K-ljudet K-ljudet före s Rättstavning Ks
Spelskapare
En användare (id 278185)
Uppdaterat
2022-09-30
Publicerat online
2022-08-24
Unikt id
15518
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,6
Totalt 74
5
41
4
7
3
4
2
2
1
20

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap