Spanska småord

1
Välj rätt småord
Flervalsfrågor Svår
2
Para ihop spanska småord
Memory Svår
3
Skriv rätt småord
Frågor med fritextsvar Svår
4
Översätt meningarna
Svenska till spanska, Frågor med fritextsvar Svår
5
Gissa spanska meningen
Svenska ledtrådar, 1 gissning, Gissa ord Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Spanska småord på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt småord.
2024-06-11 08:40 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa spanska meningen (Svenska ledtrådar, 1 gissning).
2024-06-10 13:49 efter 5 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa spanska meningen (Svenska ledtrådar, 1 gissning).
2024-06-10 13:49 efter 23 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt småord.
2024-06-10 13:47 efter 36 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Gissa spanska meningen (Svenska ledtrådar, 1 gissning).
2024-06-09 16:33 efter 13 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Gissa spanska meningen (Svenska ledtrådar, 1 gissning).
2024-06-09 16:33 efter 4 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Gissa spanska meningen (Svenska ledtrådar, 1 gissning).
2024-06-09 16:33 efter 4 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Gissa spanska meningen (Svenska ledtrådar, 1 gissning).
2024-06-09 16:33 efter 6 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt småord.
2024-06-05 13:03 efter 13 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Para ihop spanska småord.
2024-06-05 12:18 efter 13 sekunders spelande.

Ett spel byggt runt de där små, men viktiga orden i spanskan.

Spelet Spanska småord

Instruktioner till Spanska småord

Här kommer en chans att öva på spanska små ord som que, qué, a, de, se, por, para osv. Innehåller både flervalsfrågor och frågor där ett kort, skrivet svar krävs.

1. Välj rätt småord

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 22 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Para ihop spanska småord

MemoryMemory - Nivån innehåller 15 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 15 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Skriv rätt småord

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 22 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Översätt meningarna (Svenska till spanska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Gissa spanska meningen (Svenska ledtrådar, 1 gissning)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 15 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 1 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Till varje ord finns det en ledtråd som hjälper spelaren att gissa ordet. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Spanska småord. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Spanska småord kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Spanska
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-03-23
Publicerat online
2018-09-13
Unikt id
8611
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.2
Totalt 27
5
9
4
6
3
2
2
1
1
9

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
8 april 2024 13:00
svårt att stava och tråkit men bra end
M
maria
5 mars 2020 14:32
nieva amarilla?? Det heter "la nieve amarilla".
Anonym
17 september 2018 17:37
Hay dos fallos que he visto:
1. "El sol se cayó" en vez de "El sol se caió" El verbo Caer en pretérito indefinido es caí, caíste, cayó, caímos, caísteis, cayeron.
2. ¡Porque lo digo yo! es lo correcto pero está puesta la frase como si fuese "por que". Sólo puede escribirse en dos palabras si es interrogativo: ¿Por qué? Si es explicativo o admirativo es "Porque" También puede ir "Porqué" junto y con tilde, pero en tal caso hablamos del "porqué" de la cuestión, es decir, sería un sustantivo.

Fler fördelar med plusmedlemskap