Migration och nationella minoriteter

1
Fem nationella minoriteter
och nationella minoritetsspråk, Länka ihop
2
Migration
Nivå 1, Flervalsfrågor Svår
3
Migration
Nivå 2, Länka ihop
4
Migration
Nivå 3, Frågor med fritextsvar Svår
5
Nationella minoriteter
och nationella minoritetsspråk, Memory
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Migration och nationella minoriteter på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick 13 drag på nivå 5. Nationella minoriteter (och nationella minoritetsspråk).
2024-06-15 17:31 efter 32 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Migration (Nivå 3).
2024-06-15 17:30 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Migration (Nivå 3).
2024-06-15 17:28 efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Migration (Nivå 2).
2024-06-15 17:25 efter 55 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Migration (Nivå 1).
2024-06-15 17:24 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Fem nationella minoriteter (och nationella minoritetsspråk).
2024-06-15 17:22 efter 24 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Migration (Nivå 3).
2024-06-14 15:14 efter 9 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Migration (Nivå 2).
2024-06-14 15:14 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Migration (Nivå 1).
2024-06-14 15:12 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Fem nationella minoriteter (och nationella minoritetsspråk).
2024-06-14 15:10 efter 21 sekunders spelande.

Spel inom samhällskunskap om migration och nationella minoriteter i Sverige.

Spelet Migration och nationella minoriteter

Instruktioner till Migration och nationella minoriteter

I detta elevspel kan du testa dina kunskaper om migration, immigration, emigration, invandring, urbanisering, nationella minoriteter och minoritetsspråk.

1. Fem nationella minoriteter (och nationella minoritetsspråk)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 5 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Migration (Nivå 1)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Migration (Nivå 2)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 7 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Migration (Nivå 3)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får ingen feedback när svaret skrivs, vilket gör uppgiften lite svårare. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Nationella minoriteter (och nationella minoritetsspråk)

MemoryMemory - Nivån innehåller 6 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 6 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Migration och nationella minoriteter. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Migration och nationella minoriteter kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Sveriges minoritetsspråk
Samhällskunskap
Nationella minoriteter
Samhällskunskap

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Samhällskunskap
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 9
Spelskapare
En användare (id 311823)
Uppdaterat
2024-05-23
Publicerat online
2024-05-22
Unikt id
19011
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 6
5
3
4
2
3
0
2
0
1
1

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap