Förenta Nationerna, FN

1
Fakta om FN
Flervalsfrågor
2
Mer om FN
Flervalsfrågor Svår
3
FN, Vad minns du?
mer om FN, Frågor med fritextsvar Svår
4
Lucktext om FN
5
para ihop om FN
Memory
6
Vilket ord ska det va?
Bildmarkeringar
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Förenta Nationerna, FN på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Fakta om FN.
3 timmar sedan efter 51 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Fakta om FN.
3 timmar sedan efter 45 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Fakta om FN.
3 timmar sedan efter 15 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. FN, Vad minns du? (mer om FN).
4 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Fakta om FN.
4 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 6. Vilket ord ska det va?.
6 timmar sedan efter 20 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Vilket ord ska det va?.
6 timmar sedan efter 24 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 5. para ihop om FN.
6 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Lucktext om FN.
6 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. FN, Vad minns du? (mer om FN).
6 timmar sedan efter 4 minuters spelande.

Här får du lära dig lite mer om FN. När det bildades, varför och av vilka, etc.

Spelet Förenta Nationerna, FN

Instruktioner till Förenta Nationerna, FN

Här får du lära dig lite mer om Förenta Nationerna. När det bildades, varför, av vilka och mycket mer. Träna på flera olika sätt för att lära dig så mycket som möjligt om FN.

Nivå 1 till 2

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen 'Ge upp' - då visas det rätta svaret. Du får dock inga kunskapspoäng för den omgången då.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du får skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 4

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 5

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 6

BildmarkeringarBildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Förenta Nationerna, FN. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Förenta Nationerna, FN kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Barnens rättigheter
Samhällskunskap
Barnkonventionen
Samhällskunskap

Mer från spelskaparen

Barnkonventionen
Samhällskunskap

Ytterligare spelinformation

Ämne
Samhällskunskap
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
FN Förenta Nationerna Rättigheter Unicef
Spelskapare
En användare (id 71140)
Uppdaterat
2021-10-05
Publicerat online
2021-10-05
Unikt id
14141
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 84
5
52
4
10
3
7
2
3
1
12

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

A
Anton
19 oktober 2021 08:59
Det är ett bra spel tycker jag!

Fler fördelar med plusmedlemskap