Musiktecken

1
Flervalsfrågor
musiktecken
2
Gissa musiktecknet
Gissa ord
3
Hitta ordet
musik, Bokstavsbräde
4
Skriv musiktecknet
Frågor med fritextsvar Svår
5
Musikteckenmemory
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Musiktecken på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 4. Skriv musiktecknet.
2024-06-12 13:37 efter 1 minuts spelande.
Någon fick 13 drag på nivå 5. Musikteckenmemory.
2024-06-12 13:36 efter 55 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Skriv musiktecknet.
2024-06-12 13:35 efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Hitta ordet (musik).
2024-06-12 13:34 efter 6 sekunders spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 3. Hitta ordet (musik).
2024-06-12 13:34 efter 6 minuters spelande.
Någon fick 0 missar på nivå 2. Gissa musiktecknet.
2024-06-12 13:28 efter 7 sekunders spelande.
Någon fick 4 missar på nivå 2. Gissa musiktecknet.
2024-06-12 13:28 efter 30 sekunders spelande.
Någon fick 4 missar på nivå 2. Gissa musiktecknet.
2024-06-12 13:28 efter 25 sekunders spelande.
Någon fick 4 missar på nivå 2. Gissa musiktecknet.
2024-06-12 13:27 efter 42 sekunders spelande.
Någon fick 3 missar på nivå 2. Gissa musiktecknet.
2024-06-12 13:26 efter 25 sekunders spelande.

Olika musiksymboler som kan finnas med i noter. Vissa mer ovanliga än andra.

Spelet Musiktecken

Instruktioner till Musiktecken

Du tränar olika både vanliga och mer ovanliga symboler som skulle kunna finnas med i dina noter. Om du inte kan svaret, försök använda uteslutningsmetoden.

1. Flervalsfrågor (musiktecken)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Gissa musiktecknet

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 9 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Hitta ordet (musik)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 7 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Skriv musiktecknet

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Musikteckenmemory

MemoryMemory - Nivån innehåller 8 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Musiktecken. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Musiktecken kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Musik
Målgrupp
Årskurs 6 - Gymnasiet
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-11-08
Publicerat online
2022-04-22
Unikt id
15218
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.9
Totalt 65
5
38
4
6
3
6
2
5
1
10

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

E
Daniel Lind
11 januari 2023 20:15
Anonym^2: Tack, har nu ändrat det rätta svaret till Aiss för A# på nivå 1.
Anonym
27 december 2022 02:45
Första frågan visar Aiss. Finns inte med bland svarsalternativen.
Anonym
14 december 2022 13:12
När A# visas i ett musikspel så får man tre förslag: ass, ess, eller iss. Spelets rätta svar är "ass", och rösten som läser upp det säger också "ass". Men det närmsta ett rätt svar av de tre förslagen är "iss". Ett "ass" är nämligen Ab. Ett A# däremot uttalas "aiss".

Fler fördelar med plusmedlemskap