Musikkunskap åk 4-6

1
Musikkunskap
Välj, Flervalsfrågor Svår
2
Musikkunskap
Länka ihop Svår
3
Musikkunskap
Skriv, Frågor med fritextsvar Svår
4
Sätt in rätt ord
Lucktext
5
Var gömmer sig orden?
Ordsök, Bokstavsbräde
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Musikkunskap åk 4-6 på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Musikkunskap (Välj).
2024-05-24 13:43 efter 22 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Var gömmer sig orden? (Ordsök).
2024-05-24 10:47 efter 31 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Sätt in rätt ord (Lucktext).
2024-05-24 10:46 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Musikkunskap (Skriv).
2024-05-24 10:44 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Musikkunskap (Länka ihop).
2024-05-24 10:43 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Musikkunskap (Välj).
2024-05-24 10:41 efter 38 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Musikkunskap (Välj).
2024-05-24 09:14 efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Musikkunskap (Välj).
2024-05-24 08:48 efter 32 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Musikkunskap (Skriv).
2024-05-24 08:17 efter 27 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Musikkunskap (Länka ihop).
2024-05-23 18:03 efter 35 sekunders spelande.

Ett spel för att testa elevens kunskaper inom musikkunskap.

Spelet Musikkunskap åk 4-6

Instruktioner till Musikkunskap åk 4-6

Här får du testa dig i dina kunskaper om musikbegrepp. Det finns tre nivåer där den första har alternativ att välja mellan och den andra får du skriva i själv. I den sista får du försöka hitta vart musikbegreppen gömmer sig.

1. Musikkunskap (Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Musikkunskap (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 7 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 2 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Musikkunskap (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Sätt in rätt ord (Lucktext)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 6 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 6 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

5. Var gömmer sig orden? (Ordsök)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 7 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Musikkunskap åk 4-6. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Musikkunskap åk 4-6 kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Musik
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-09-20
Publicerat online
2020-04-22
Unikt id
11392
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.4
Totalt 175
5
91
4
8
3
12
2
8
1
56

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap