Gitarrens delar

1
Gitarrdelar
Välj delens namn, Flervalsfrågor
2
Gitarrdelar
Skriv delens namn, Frågor med fritextsvar Svår
3
Markera gitarrdelen
Bild, Bildmarkeringar
4
Gitarrdelar
Para ihop, Memory
5
Gitarrdelar
Hitta orden, Bokstavsbräde
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Gitarrens delar på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Gitarrdelar (Välj delens namn).
15 timmar sedan efter 17 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gitarrdelar (Välj delens namn).
2022-08-12 10:34 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gitarrdelar (Välj delens namn).
2022-08-11 15:27 efter 5 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Gitarrdelar (Skriv delens namn).
2022-08-11 14:18 efter 3 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Gitarrdelar (Välj delens namn).
2022-08-11 14:14 efter 6 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gitarrdelar (Välj delens namn).
2022-08-10 11:24 efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gitarrdelar (Välj delens namn).
2022-08-10 09:27 efter 16 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Gitarrdelar (Välj delens namn).
2022-08-10 09:27 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gitarrdelar (Välj delens namn).
2022-08-10 09:26 efter 19 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gitarrdelar (Välj delens namn).
2022-08-10 09:07 efter 2 minuters spelande.

Här får du chans att repetera gitarrens alla delar.

Spelet Gitarrens delar

Instruktioner till Gitarrens delar

Vad heter gitarrens alla delar? Här övar vi instrumentkunskap om gitarrens delar. Eleven får öva gitarrdelarnas namn och även basfakta om gitarrens.

Nivå 1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du får skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 3

BildmarkeringarBildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 5

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Gitarrens delar. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Gitarrens delar kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Musik
Målgrupp
Årskurs 2 - Årskurs 7
Övar
Instrumentkunskap Gitarr
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2021-08-30
Publicerat online
2019-11-21
Unikt id
10499
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,9
Totalt 451
5
278
4
38
3
22
2
21
1
92

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

M
Molly
28 april 2021 13:17
Man lär sig mycket om gitarrer. Jag hållermed om att delarna heter konstiga saker.
A
Anonym
16 mars 2021 11:21
Bra spel som äger väldigt mycket jag älskar det
D
Destasito!
25 november 2020 13:11
Bra men gitarren har väldigt konstiga namn på delarna!!

Fler fördelar med plusmedlemskap