Addition med hemlisar 0-10

1
Summa 0-2
Välj summan, Flervalsfrågor
2
Summa 3-5
Välj summan, Flervalsfrågor
3
Summa 6-8
Välj summan, Flervalsfrågor
4
Summa 9-10
Välj summan, Flervalsfrågor
5
Summa 0-2
Skriv summan, Frågor med fritextsvar
6
Summa 3-5
Skriv summan, Frågor med fritextsvar
7
Summa 6-8
Skriv summan, Frågor med fritextsvar
8
Summa 9-10
Skriv summan, Frågor med fritextsvar
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Addition med hemlisar 0-10 på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 8. Summa 9-10 (Skriv summan).
9 timmar sedan efter 19 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Summa 3-5 (Välj summan).
10 timmar sedan efter 8 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Summa 0-2 (Välj summan).
10 timmar sedan efter 47 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Summa 0-2 (Välj summan).
17 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Summa 0-2 (Välj summan).
18 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Summa 0-2 (Välj summan).
18 timmar sedan efter 53 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Summa 0-2 (Välj summan).
18 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Summa 0-2 (Välj summan).
19 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Summa 0-2 (Välj summan).
19 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 8. Summa 9-10 (Skriv summan).
2024-06-11 20:11 efter 42 sekunders spelande.

Addition och likhetstecknets betydelse med hemlisar, t.ex. 5+_=6.

Spelet Addition med hemlisar 0-10

Instruktioner till Addition med hemlisar 0-10

När du tränar detta spel får du möjlighet att träna på följande:

- Addition

- Lkhetstecknets betydelse

Tänk på att hålla koll på var likhetstecknet står och att du måste lösa det så att det finns lika mycket på varje sida. Hemlisen kan finnas på både vänstra och högra sidan om likhetstecknet i talen.

Talen är uppdelade i spelets nivåer på summan av de ingående termerna i additionerna så det blir ökad svårighet ju högre nivå som spelas.

1. Summa 0-2 (Välj summan)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Summa 3-5 (Välj summan)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 20 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Summa 6-8 (Välj summan)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 16 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Summa 9-10 (Välj summan)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 14 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Summa 0-2 (Skriv summan)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Summa 3-5 (Skriv summan)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 20 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Summa 6-8 (Skriv summan)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 16 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Summa 9-10 (Skriv summan)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 14 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Addition med hemlisar 0-10. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Addition med hemlisar 0-10 kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Matematik
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 3
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-10-13
Publicerat online
2018-11-23
Unikt id
9020
Sparat av
20-30 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 727
5
432
4
53
3
50
2
37
1
155

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

E
Daniel Lind
13 oktober 2020 10:32
Matti: Tack, det är nu rättat till så det inte finns två rätta svar till uppgiften på nivå 3.
M
Matti
12 oktober 2020 15:45
Det dök upp två sjuor som svar på 0+7. Jag klickade på fel sjua.
Anonym
26 november 2018 08:43
Man får tänka ????✌️✌️✌️???

Fler fördelar med plusmedlemskap