Enkla geometriska figurer

1
Vad heter figuren?
Välj namn, Flervalsfrågor
2
Figurmemory
3
Länka egenskaper med figur
Länka ihop
4
Vad heter figuren?
Skriv, Frågor med fritextsvar
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Enkla geometriska figurer på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 4. Vad heter figuren? (Skriv).
18 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Vad heter figuren? (Skriv).
18 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Länka egenskaper med figur.
18 timmar sedan efter 31 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Länka egenskaper med figur.
18 timmar sedan efter 31 sekunders spelande.
Någon fick 13 drag på nivå 2. Figurmemory.
18 timmar sedan efter 40 sekunders spelande.
Någon fick 11 drag på nivå 2. Figurmemory.
18 timmar sedan efter 46 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vad heter figuren? (Välj namn).
18 timmar sedan efter 31 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Vad heter figuren? (Skriv).
18 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Länka egenskaper med figur.
18 timmar sedan efter 12 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Länka egenskaper med figur.
18 timmar sedan efter 58 sekunders spelande.

Träna på geometriska figurer genom olika spel och nivåer.

Spelet Enkla geometriska figurer

Instruktioner till Enkla geometriska figurer

Träna på geometriska figurer genom olika spel och nivåer. Figurerna som tränas är romb, triangel, kvadrat, parallellogram, cirkel, rektangel.

1. Vad heter figuren? (Välj namn)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Figurmemory

MemoryMemory - Nivån innehåller 6 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 6 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Länka egenskaper med figur

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 6 frågor, men det visas max 4 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 4 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar efter inlämning och har 1 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Vad heter figuren? (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 6 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Enkla geometriska figurer. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Enkla geometriska figurer kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Matematik
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 4
Spelskapare
En användare (id 302036)
Uppdaterat
2023-09-18
Publicerat online
2023-09-12
Unikt id
17492
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 59
5
40
4
1
3
6
2
0
1
12

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap