Molekyler och atomer

1
Memory
Bild till beskrivning
2
Ordfläta
Bokstavsbräde Svår
3
Blandade frågor
Välj svaret, Flervalsfrågor Svår
4
Fler frågor
Välj rätt svar, Flervalsfrågor Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Molekyler och atomer på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Memory (Bild till beskrivning).
1 timme sedan efter 56 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Memory (Bild till beskrivning).
2 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Memory (Bild till beskrivning).
3 timmar sedan efter 9 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Fler frågor (Välj rätt svar).
3 timmar sedan efter 2 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Fler frågor (Välj rätt svar).
3 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Fler frågor (Välj rätt svar).
4 timmar sedan efter 36 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Blandade frågor (Välj svaret).
4 timmar sedan efter 44 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Blandade frågor (Välj svaret).
4 timmar sedan efter 38 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Ordfläta.
4 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
Någon fick 25 drag på nivå 1. Memory (Bild till beskrivning).
4 timmar sedan efter 1 minuts spelande.

Ett spel om atomer, molekyler och det periodiska systemet.

Spelet Molekyler och atomer

Instruktioner till Molekyler och atomer

I detta spel tittar vi närmare på grundläggande koncept inom atomer, molekyler och det periodiska systemet. Du kommer att lära dig om atomernas uppbyggnad, inklusive deras subatomära partiklar såsom protoner, neutroner och elektroner. Vi kommer också att fördjupa oss i molekylära strukturer och hur olika atomer kan kombineras för att bilda föreningar. Dessutom kommer du att förstå skillnaden mellan kemiska föreningar och grundämnen - där föreningar består av olika element som är bundna tillsammans kemiskt, medan grundämnen består av enbart en typ av atom.

Genom att spela detta spel befäster du dina kunskaper om grunderna inom kemi och hur atomer och molekyler interagerar med varandra.

1. Memory (Bild till beskrivning)

MemoryMemory - Nivån innehåller 9 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 8 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Ordfläta

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 5 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som 8-vägs raka ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Blandade frågor (Välj svaret)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Fler frågor (Välj rätt svar)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Molekyler och atomer. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Molekyler och atomer kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Kemi
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2024-05-15
Publicerat online
2018-09-25
Unikt id
8680
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 587
5
325
4
56
3
49
2
27
1
130

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

E
Eddie
23 februari 2021 13:47
jag fatar inte jag är dyslexier
A
Akim Sasovitchj
18 december 2019 10:56
Atom är inte en grundämne
B
Bose larson
15 februari 2019 10:30
Jak jilar deta spellet kr Dett var rolllig ???

Fler fördelar med plusmedlemskap