Säkerhet vid laborationer

1
Farosymboler
Flervalsfrågor
2
Laborationsutrustning
Välj rätt, Flervalsfrågor
3
Laborationsutrustning
Länka ihop bild med namn
4
Laborationsutrustning
Memory
5
Laborationsutrustning
Skriv svaret, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Säkerhet vid laborationer på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Farosymboler.
2024-07-02 11:05 efter 42 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Farosymboler.
2024-07-02 11:04 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Farosymboler.
2024-07-01 20:46 efter 19 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Farosymboler.
2024-06-04 12:52 efter 20 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Farosymboler.
2024-06-04 10:54 efter 53 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Farosymboler.
2024-06-04 08:55 efter 2 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. Laborationsutrustning (Skriv svaret).
2024-06-04 08:54 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Laborationsutrustning (Skriv svaret).
2024-06-04 08:50 efter 7 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Laborationsutrustning (Skriv svaret).
2024-06-04 08:43 efter 9 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Laborationsutrustning (Skriv svaret).
2024-06-04 08:43 efter 2 minuters spelande.

Ett spel för att lära dig att genomföra en laboration på ett säkert sätt.

Spelet Säkerhet vid laborationer

Instruktioner till Säkerhet vid laborationer

I detta spel kan du öva på:

- Farosymbolerna

- Laborationsmaterial

Att lära sig dessa är viktigt för att förstå instruktionerna till en laboration men även för att veta vad som gäller för ämnena som vi labbar med.

1. Farosymboler

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 9 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 2 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Laborationsutrustning (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 23 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 2 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Laborationsutrustning (Länka ihop bild med namn)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 23 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Laborationsutrustning (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 23 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Laborationsutrustning (Skriv svaret)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 23 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Säkerhet vid laborationer. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Säkerhet vid laborationer kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Kemi
Målgrupp
Årskurs 7 - Årskurs 9
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-10-26
Publicerat online
2021-01-12
Unikt id
12559
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.6
Totalt 184
5
98
4
16
3
18
2
6
1
46

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
Abow Knas
2 december 2022 09:56
Gillar spelet men det är små bilder på första nivån!😎
C
Cool korv
4 februari 2021 15:26
Kul lärorikt roligt coolt fem av fem stjärnor självklart nice

Fler fördelar med plusmedlemskap