Vädersymboler

1
Para ihop text och bild
Länka ihop
2
Välj rätt
Flervalsfrågor
3
Vilket väderord söker vi?
Gissa ord
4
Vilket väder?
Frågor med fritextsvar
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Vädersymboler på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 1. Para ihop text och bild.
2024-07-06 00:07 efter 5 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Para ihop text och bild.
2024-07-03 13:19 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Para ihop text och bild.
2024-07-03 13:18 efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Vilket väder?.
2024-07-02 11:12 efter 5 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Vilket väder?.
2024-07-01 14:32 efter 17 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Vilket väder?.
2024-07-01 13:29 efter 12 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Vilket väder?.
2024-07-01 11:24 efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Vilket väder?.
2024-07-01 11:12 efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Vilket väder?.
2024-07-01 10:54 efter 8 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Vilket väder?.
2024-07-01 10:45 efter 6 sekunders spelande.

Öva vädersymboler för att kunna prata om väderkartor och presentera egna väderprognoser.

Spelet Vädersymboler

Instruktioner till Vädersymboler

Öva de enklaste vädersymboler och begrepp genom att skriva, para ihop och gissa med kluriga spel.

Vi använder mycket enkla symboler när vi lär oss för att kunna göra egna väderkartor att presentera efteråt.

Anpassat för mellanstadiet och eventuellt lågstadiet.

1. Para ihop text och bild

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Välj rätt

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 2 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Vilket väderord söker vi?

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 3 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 10 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Vilket väder?

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Vädersymboler. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Vädersymboler kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Fysik
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 6
Spelskapare
En användare (id 44741)
Uppdaterat
2024-01-22
Publicerat online
2024-01-22
Unikt id
18219
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 22
5
13
4
1
3
2
2
1
1
5

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap