Kunskap om elektricitet

1
Grundläggande ellära
Flervalsfrågor Svår
2
Elektrisk blandning
Flerval, Flervalsfrågor Svår
3
Länka ihop elfrågor och svar
4
Skriv in svaret på elfrågor
Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Kunskap om elektricitet på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 4. Skriv in svaret på elfrågor.
8 timmar sedan efter 1 sekunds spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Elektrisk blandning (Flerval).
11 timmar sedan efter 47 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Grundläggande ellära (Flervalsfrågor).
11 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Grundläggande ellära (Flervalsfrågor).
12 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Grundläggande ellära (Flervalsfrågor).
12 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Grundläggande ellära (Flervalsfrågor).
12 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Grundläggande ellära (Flervalsfrågor).
12 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Grundläggande ellära (Flervalsfrågor).
13 timmar sedan efter 29 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Elektrisk blandning (Flerval).
13 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Grundläggande ellära (Flervalsfrågor).
13 timmar sedan efter 3 minuters spelande.

I detta spelet lär du dig om exempelvis statisk elektricitet, elektrisk ström och ellära.

Spelet Kunskap om elektricitet

Instruktioner till Kunskap om elektricitet

Välkommen till det spännande pedagogiska spelet som tar dig in i världen av elektricitet! Det här spelet är speciellt utformat för elever i mellanstadiet och ger dig möjligheten att utforska och utöka dina kunskaper om elektricitet på ett roligt och interaktivt sätt.

I spelet får du möjlighet att lära dig om olika aspekter av elektricitet, inklusive statisk elektricitet, elektrisk ström och ellära. Spelet är utformat för att öka dina kunskaper om elektricitet. Ge dig själv en möjlighet att bli en expert på elektricitet genom att ta dig an utmaningarna och nivåerna i spelet!

1. Grundläggande ellära (Flervalsfrågor)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Elektrisk blandning (Flerval)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Länka ihop elfrågor och svar

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Skriv in svaret på elfrågor

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Kunskap om elektricitet. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Kunskap om elektricitet kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Fysik
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
Elektricitet Statisk elektricitet Ellära
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-05-24
Publicerat online
2021-09-26
Unikt id
14035
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,6
Totalt 110
5
62
4
5
3
12
2
2
1
29

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Anonym
5 april 2023 09:14
det är rekomenderat för årskurs 5-6 för det är lite svårt att veta vad ljudets hastighet är

Fler fördelar med plusmedlemskap