Adjektivens böjning och placering

1
Böjning
regelbunden, Lucktext Svår
2
Böjning
oregelbunden, Lucktext
3
Placering
före eller efter, regelbundet, Lucktext
4
Böjning
adjektiv med tre former, Lucktext Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Adjektivens böjning och placering på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Böjning (regelbunden).
2024-06-11 17:00 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Böjning (regelbunden).
2024-06-10 15:41 efter 15 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Böjning (regelbunden).
2024-06-07 11:02 efter 41 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Böjning (oregelbunden).
2024-06-05 15:13 efter 2 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Böjning (oregelbunden).
2024-06-05 15:13 efter 0 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Böjning (oregelbunden).
2024-06-05 15:13 efter 0 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Böjning (oregelbunden).
2024-06-05 15:13 efter 0 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Böjning (oregelbunden).
2024-06-05 15:13 efter 1 sekunds spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Böjning (oregelbunden).
2024-06-05 15:13 efter 0 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Böjning (oregelbunden).
2024-06-05 15:13 efter 0 sekunders spelande.

Placering av adjektiv i franskan, både regelbunden och oregelbunden böjning.

Spelet Adjektivens böjning och placering

Instruktioner till Adjektivens böjning och placering

Placering av franska adjektiv, både de som ska vara före och efter. Böjning av adjektiv; regebunden, oregelbunden och de med tre former.

1. Böjning (regelbunden)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 8 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexterna visas i samma ordning varje spelomgång. I spelet får eleven 8 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 2 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

2. Böjning (oregelbunden)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 2 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 2 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

3. Placering (före eller efter, regelbundet)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 3 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexterna visas i samma ordning varje spelomgång. I spelet får eleven 3 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 2 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

4. Böjning (adjektiv med tre former)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 9 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 9 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Adjektivens böjning och placering. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Adjektivens böjning och placering kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Franska
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Spelskapare
En användare (id 6061)
Uppdaterat
2023-01-25
Publicerat online
2021-01-28
Unikt id
12755
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.5
Totalt 25
5
13
4
1
3
3
2
1
1
7

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap