Vägbeskrivningar

1
Gissa engelska uttrycket
Svensk ledtråd, Gissa ord
2
Memory
Engelska - svenska
3
Följ vägbeskrivningen
Klicka på rätt destination, Bildmarkeringar Svår
4
Välj rätt vägbeskrivning
Baserat på mål, Bildmarkeringar Extremt svår
5
Memory
Engelska - uppläst engelska Extremt svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Vägbeskrivningar på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick 4 missar på nivå 1. Gissa engelska uttrycket (Svensk ledtråd).
14 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gissa engelska uttrycket (Svensk ledtråd).
14 timmar sedan efter 21 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gissa engelska uttrycket (Svensk ledtråd).
2024-06-15 19:40 efter 18 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gissa engelska uttrycket (Svensk ledtråd).
2024-06-15 19:40 efter 36 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gissa engelska uttrycket (Svensk ledtråd).
2024-06-15 19:32 efter 32 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gissa engelska uttrycket (Svensk ledtråd).
2024-06-15 16:36 efter 19 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gissa engelska uttrycket (Svensk ledtråd).
2024-06-15 16:36 efter 15 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gissa engelska uttrycket (Svensk ledtråd).
2024-06-15 16:35 efter 33 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gissa engelska uttrycket (Svensk ledtråd).
2024-06-14 19:20 efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Följ vägbeskrivningen (Klicka på rätt destination).
2024-06-14 19:20 efter 57 sekunders spelande.

Träna på ord för att ge vägbeskrivningar på engelska.

Spelet Vägbeskrivningar

Instruktioner till Vägbeskrivningar

Här kan du träna på olika ord och fraser som är bra att använda när man får en vägbeskrivning eller själv ska ge vägbeskrivningar på engelska.

1. Gissa engelska uttrycket (Svensk ledtråd)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 18 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Memory (Engelska - svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 18 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Följ vägbeskrivningen (Klicka på rätt destination)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 7 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje bildfråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 2 försök på sig varje spelomgång. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Välj rätt vägbeskrivning (Baserat på mål)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 7 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje bildfråga besvaras genom att välja rätt alternativ som hör ihop med den blinkande markören i bilden. Endast ett av alternativen är rätt. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Memory (Engelska - uppläst engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 18 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Andra hälften av kortens texter är dolda, men har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Vägbeskrivningar. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Vägbeskrivningar kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2024-06-11
Publicerat online
2019-01-23
Unikt id
9271
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.6
Totalt 434
5
228
4
37
3
42
2
18
1
109

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Anonym
7 februari 2019 12:52
??????????????????????? jag tycker att det är ett roligt men lätt spel

Fler fördelar med plusmedlemskap