Känslor

1
Känslomemory
Emoji till engelska
2
Memory
Engelska - svenska
3
Vilken känsla?
Frågor med fritextsvar
4
Vilken känsla saknas?
Lucktext
5
Hitta känslorna
Svenska ledtrådar, Bokstavsbräde
6
Gissa känslan
Gissa ord
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Känslor på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 1. Känslomemory (Emoji till engelska).
1 timme sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Vilken känsla?.
9 timmar sedan efter 44 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Vilken känsla?.
9 timmar sedan efter 16 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Hitta känslorna (Svenska ledtrådar).
9 timmar sedan efter 49 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Vilken känsla saknas?.
9 timmar sedan efter 48 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Vilken känsla saknas?.
9 timmar sedan efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Vilken känsla saknas?.
9 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Vilken känsla saknas?.
9 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Vilken känsla?.
9 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick 13 drag på nivå 2. Memory (Engelska - svenska).
9 timmar sedan efter 56 sekunders spelande.

Öva på att lära dig stava och läsa och komma ihåg känslor på engelska.

Spelet Känslor

Instruktioner till Känslor

Spelet fokuserar på att träna stavning och läsförmåga samtidigt som det hjälper eleverna att lära sig olika känslor på engelska. Genom olika speltyper och utmaningar får eleverna möjlighet att stava och läsa känslor på engelska och hjälper eleverna att bygga upp sitt ordförråd och förbättra sin fonetiska medvetenhet. Det är ett spel som kan användas både i klassrummet och hemma för att komplettera elevernas språkinlärning.

1. Känslomemory (Emoji till engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 6 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 6 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Memory (Engelska - svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 6 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 6 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Vilken känsla?

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 5 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Vilken känsla saknas?

LucktextLucktext - Nivån innehåller 1 lucktext. I spelet får eleven 1 uppgift med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

5. Hitta känslorna (Svenska ledtrådar)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 6 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Gissa känslan

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 6 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Känslor. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Känslor kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 3
Övar
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-05-23
Publicerat online
2021-08-12
Unikt id
13811
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.9
Totalt 1 505
5
929
4
121
3
133
2
81
1
241

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 12 kommentarer om detta kunskapsspel.

T
topwingswed
23 maj 2024 11:29
det var roligt för då kan man lära sig att stava på engelska med känsklor
K
kyrkslätens skola jamie elev
31 augusti 2023 10:40
ganska roligt men svåra mer lätta
S
super sus
9 juni 2023 09:59
det är kull men det är lite av frågor
Anonym
11 maj 2023 13:24
Det bästa språket är engelska och jag gillar emojisarna på framsidan av spelet. Det var kul men på ordbrädet var det svårt att hitta "angry".
Anonym
9 mars 2023 09:02
det va bra men varför på engelska men det va roligt och lite så det va bra

man lär sig mycket även om det e lätt. men lite mer känslor skulle va bra. bra spel och så men

det e så lite känslor men a
Anonym
7 september 2021 08:35
Det här var väldigt kul och man lär sig mycket ge aldrig upp med detta.
A
Anonymis
6 september 2021 09:26
Enkelt, mer frågor dock och mer känslor :D
Anonym
2 september 2021 09:21
Jag tycker att det är mest bra till barnen så att de kan lära sig.och efter som jag är 10 snart 11 och jag har lärt mig från elev spel och det är denna spel!
Anonym
1 september 2021 21:28
Den har spelen är bra för oss
L
Lullen
26 augusti 2021 08:39
Jag vill ha mer frågor och lite mer känslor
Anonym
25 augusti 2021 10:40
Jag vill att ni ska göra mera engelska spel för att jag gillar engelska och vill lära mig mer
L
lol
18 augusti 2021 20:05
så bra för att vara ett nytt spel bra jobbat👍

Fler fördelar med plusmedlemskap