Sinnen

1
Vilket sinne?
Avsluta meningen, välj svar, Flervalsfrågor
2
Vilket ord saknas?
Skriv kroppsdel i luckan, Lucktext
3
Hitta sinnet
Bokstavsbräde
4
Gissa vilket sinne
Gissa ord
5
Para ihop sinnet
Engelsk - svenska, Memory
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Sinnen på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 2. Vilket ord saknas? (Skriv kroppsdel i luckan).
2024-06-11 13:34 efter 1 minuts spelande.
Någon fick 13 drag på nivå 5. Para ihop sinnet (Engelsk - svenska).
2024-06-11 13:28 efter 30 sekunders spelande.
Någon fick 18 drag på nivå 5. Para ihop sinnet (Engelsk - svenska).
2024-06-11 13:26 efter 47 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilket sinne? (Avsluta meningen, välj svar).
2024-06-11 13:25 efter 6 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilket sinne? (Avsluta meningen, välj svar).
2024-06-11 13:25 efter 5 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Hitta sinnet.
2024-06-05 12:22 efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilket sinne? (Avsluta meningen, välj svar).
2024-06-04 08:49 efter 10 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilket sinne? (Avsluta meningen, välj svar).
2024-06-04 08:03 efter 5 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Vilket ord saknas? (Skriv kroppsdel i luckan).
2024-06-02 17:02 efter 3 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vilket sinne? (Avsluta meningen, välj svar).
2024-06-02 17:02 efter 1 minuts spelande.

Träna på människokroppens fem sinnen på engelska och med vilken kroppsdel eller organ det hör ihop med. Öva på att lära dig och komma ihåg alla 5 sinnen.

Spelet Sinnen

Instruktioner till Sinnen

Utforska människokroppens fantastiska fem sinnen i detta roliga och lärorika barnspel! Lär dig och kom ihåg engelska ord för sinnena genom att associera dem med rätt kroppsdel eller organ. Här är de fem sinnena och hur de är kopplade till vår kropp:

  1. Syn (ögon)
  2. Hörsel (öron)
  3. Känsel (händer, hud)
  4. Smak (mun, tunga)
  5. Doft (näsa)

Ha roligt och träna på våra fantastiska sinnen i detta spännande barnspel!

1. Vilket sinne? (Avsluta meningen, välj svar)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Vilket ord saknas? (Skriv kroppsdel i luckan)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 1 lucktext. I spelet får eleven 1 uppgift med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

3. Hitta sinnet

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 5 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som krökta ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Gissa vilket sinne

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 5 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Para ihop sinnet (Engelsk - svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 6 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 6 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Sinnen. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Sinnen kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Body parts
Engelska
The body
Engelska
Kroppsdelar
Engelska
Body words
Engelska

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 2
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-05-22
Publicerat online
2021-08-10
Unikt id
13807
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 191
5
102
4
22
3
17
2
7
1
43

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

M
mikeok
14 februari 2024 13:24
jag lär mig mycket på det här ämnen

Fler fördelar med plusmedlemskap