Engelska familje- och släktord

1
Välj rätt ord
Flervalsfrågor
2
Stava ord
Frågor med fritextsvar
3
Stava fler familjeord
Frågor med fritextsvar Svår
4
Memory
Svenska - engelska
5
Memory
Svenska - engelska talsyntes
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Engelska familje- och släktord på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt ord.
2024-06-05 13:38 efter 2 minuters spelande.
En elev fick 22 drag på nivå 4. Memory (Svenska - engelska).
2024-06-05 11:22 efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Stava ord.
2024-06-05 10:37 efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt ord.
2024-06-05 10:33 efter 43 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Stava ord.
2024-06-04 10:41 efter 44 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt ord.
2024-06-04 10:39 efter 36 sekunders spelande.
En elev fick 58 drag på nivå 5. Memory (Svenska - engelska talsyntes).
2024-06-03 15:15 efter 1 minuts spelande.
En elev fick 49 drag på nivå 5. Memory (Svenska - engelska talsyntes).
2024-06-03 15:14 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Stava fler familjeord.
2024-06-03 10:47 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Stava ord.
2024-06-03 10:45 efter 1 minuts spelande.

Öva på engelska ord som har med familj och släkt att göra.

Spelet Engelska familje- och släktord

Instruktioner till Engelska familje- och släktord

Kan du det engelska ordet för farmor? Eller syster? Kusin? Här får du öva på några vanliga släkt- och familjeord.

1. Välj rätt ord

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 2 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Stava ord

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Stava fler familjeord

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Memory (Svenska - engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Memory (Svenska - engelska talsyntes)

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Engelska familje- och släktord. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Engelska familje- och släktord kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Familj
Engelska
Familjeord
Engelska
Min familj
Engelska

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 4
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2021-08-05
Publicerat online
2020-09-16
Unikt id
11861
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 372
5
237
4
32
3
23
2
14
1
66

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap