Nätverksteknik

1
Namnuppslagning-Wlan
Flerval, Flervalsfrågor Mycket svår
2
Namnuppslagning-Wlan
Länka ihop Svår
3
OSI-modellen
Flerval, Flervalsfrågor Extremt svår
4
OSI-modellen, memory
Lagren, namn till nummer Extremt svår
5
OSI-modellen
Skriv själv, Frågor med fritextsvar Extremt svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Nätverksteknik på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Namnuppslagning-Wlan (Flerval).
2024-07-17 11:36 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Namnuppslagning-Wlan (Flerval).
2024-07-15 15:35 efter 17 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Namnuppslagning-Wlan (Flerval).
2024-07-15 13:07 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Namnuppslagning-Wlan (Flerval).
2024-06-18 09:18 efter 6 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. OSI-modellen (Flerval).
2024-06-10 14:20 efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Namnuppslagning-Wlan (Flerval).
2024-06-10 09:30 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Namnuppslagning-Wlan (Flerval).
2024-06-04 08:25 efter 6 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Namnuppslagning-Wlan (Flerval).
2024-06-02 14:37 efter 27 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Namnuppslagning-Wlan (Flerval).
2024-05-29 08:50 efter 37 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Namnuppslagning-Wlan (Flerval).
2024-05-27 10:45 efter 39 sekunders spelande.

"Protokoll och standarder - DNS och Namnuppslagning" och "Protokoll och standarder - WLAN".

Spelet Nätverksteknik

Instruktioner till Nätverksteknik

Första spelnivån har 13 frågor som berör innehållet i genomgångarna om "Protokoll och standarder - DNS och Namnuppslagning" och "Protokoll och standarder - WLAN".

Andra spelnivån är 11 frågor kring OSI-modellen.

Detta spelet riktar sig till de som vill lära sig mer om DNS och protokoll, men det rekommenderas att detta spel används i datorutbildning eller nätverksutbildning.

1. Namnuppslagning-Wlan (Flerval)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 13 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Namnuppslagning-Wlan (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 13 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. OSI-modellen (Flerval)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. OSI-modellen, memory (Lagren, namn till nummer)

MemoryMemory - Nivån innehåller 9 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 8 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. OSI-modellen (Skriv själv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Nätverksteknik. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Nätverksteknik kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Dator och media
Målgrupp
Gymnasiet - Gymnasiet
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-04-24
Publicerat online
2018-03-24
Unikt id
8095
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.4
Totalt 13
5
11
4
0
3
0
2
0
1
2

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

I
isak
18 januari 2021 16:40
svårt för alla nybörjare rekomenderas
G
Gabi
26 mars 2020 17:29
Det här spelet är jätte svårt.

Fler fördelar med plusmedlemskap