Alger fakta

1
Flervalsfrågor
Välj Svår
2
Flervalsfrågor
Skriv, Frågor med fritextsvar Svår
3
Hitta algorden
Bokstavsbräde
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Alger fakta på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick ut alla orden på nivå 3. Hitta algorden (Bokstavsbräde).
2024-06-05 09:24 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Flervalsfrågor (Välj).
2024-06-05 09:22 efter 1 minuts spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 3. Hitta algorden (Bokstavsbräde).
2024-06-04 13:23 efter 16 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Flervalsfrågor (Skriv).
2024-06-04 13:06 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Flervalsfrågor (Skriv).
2024-06-04 13:03 efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Flervalsfrågor (Skriv).
2024-06-04 13:00 efter 4 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Flervalsfrågor (Välj).
2024-06-04 12:56 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Flervalsfrågor (Välj).
2024-06-04 12:54 efter 22 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Flervalsfrågor (Välj).
2024-06-04 12:54 efter 16 sekunders spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 3. Hitta algorden (Bokstavsbräde).
2024-06-04 12:30 efter 12 minuters spelande.

Alger finns både i havet och i vissa fall på land. Kan du något om alger?

Spelet Alger fakta

Instruktioner till Alger fakta

I det här spelet tränar du på att kunna allt om alger. Du kommer få frågor om hur alger utvecklades, de olika sorters algerna samt lite om växtplankton.

Alger är de organismer som får energi ur ljus genom fotosyntes, oftast lever i vatten och inte är fanerogamer. De flesta alger tar hjälp av klorofyll för fotosyntesen. Olika alger är släktskapsmässigt vitt åtskilda så det är alltså inte en taxonomisk grupp. Till algerna räknas många olika organismer, från mycket små och enkla encelliga till stora och komplexa flercelliga organismer.

1. Flervalsfrågor (Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Flervalsfrågor (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Hitta algorden (Bokstavsbräde)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 8 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Alger fakta. Maximala antalet poäng (3 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 3 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Alger fakta kan du totalt få 3 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 7 - Årskurs 8
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2019-04-30
Publicerat online
2016-08-31
Unikt id
4881
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 34
5
21
4
4
3
2
2
2
1
5

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap